ALANIS MORISSETTE: Supposed Former Infatuation Junkie

ALANIS MORISSETTE
Supposed Former Infatuation Junkie
Maverick

Jagged Little Pill läi rock-maailman ällikällä suorasukaisella, iskeviin biiseihin puetulla emansipaatio-ekshibitionismillaan. Olisi ollut kohtuutonta odottaa vanhan suolan kirvelevän haavoissa edelleen ja uutuus onkin edeltäjäänsä pehmeämpi kiekko, vaikka parisuhdeongelmiakin vielä ruoditaan.
Pehmeys ei toki sinänsä tee levystä hyvää tai huonoa, mutta tällä kertaa slovaripuoli on vahvoilla jo siksi, että hitiltä haisevaa Joining Youta lukuunottamatta keskitempoiset palat kuulostavat enimmäkseen tylsän jankkaavilta. Laulaja tuntuu myös osin jääneen omien maneeriensa vangiksi. Toistuvat huohotukset ja kiekaisut viestittävät ylitulkintataudista, joka ylipitkän levyn päätösbiisiin Your Congratulations tultaessa on edennyt jo liki celinedionismiin asti.
Levyllä on pyritty muutokseen, mutta usein hintana on ollut omaleimaisuuden katoaminen; One on onnistunut balladi, mutta sen esittäjä voisi olla kuka hyvänsä. Sama pätee dance-kuvioita liehittelevään So Pureen. Eli klassinen megamenestyksen seuraamisen ongelma: vanhaa et saa toistaa, uusiutumisesta sakotetaan. Ikävä kyllä, näin on tehtävä.