ALANIS MORISSETTE: MTV Unplugged

ALANIS MORISSETTE
MTV Unplugged
Maverick

Tiettyjen artistien kohdalla tulee ihmeteltyä, mitä uutta unplugged-levy voi heidän musastaan esitellä. Alanis Morissette kuuluu tähän kastiin, sillä eipä neidon levyillä juuri sähkökitaravalleilla jyrätä.
Lauluntekijänä Alanis on ainutlaatuinen, ja akustinen ilmaisu tukee paitsi hänen kappaleitaan, myös ulosantiaan tyylikkäästi. You Learn, That I Would Be Good ja yllättäen jopa Ironic toimivat hyvin, samoin luenta Policen fantastisesta King Of Painistä. Kultamitalin vie kuitenkin jo albumiversiona upea I Was Hoping, jonka täysakustinen luenta juoksuttaa kylmiä väreitä selkäpiissä. Kolmen uuden biisin porukasta voittajaksi nousee No Pressure Over Cappucino.
Kokoelmalla ei tietenkään voi tavoittaa esimerkiksi Supposed Former Infatuation Junkien harkittua rakennetta, ja niinpä Morissetten MTV Unplugged on oudon hajanainen. Liikaa pisteitä ei voi myöskään jakaa perusbändiä tukevan jousikvintetin pääsovittajana toimineelle David Campbellille ja hänen kuivakkaan yksinkertaisille ratkaisuilleen. Lisälyömäsoittajaksi paikalle kutsuttu Brad Dutz sen sijaan todistaa taas kerran olevansa painonsa arvoinen kultaa.