ALANIS MORISSETTE: VH-1 Storytellers dvd

ALANIS MORISSETTE
VH-1 Storytellers dvd
Rhino Home Video

Peruskurssit laulaja/lauluntekijättärien valikoitujen kappaleiden taustoihin ja sanoituksiin ovat bonuksineenkin alle tunnin mittaiset. Siitä ei sinänsä ole valittamista, koska pitempinä laululuentoina näihin tuskin tulisi palattua kauhean innokkaasti – vaikka valikosta löytyykin ystävällinen katseluoptio "pelkät laulut" ilman selityksiä. Eniten istunnoista saavat joka tapauksessa irti ne, jotka tuntevat kappaleet valmiiksi hyvin.

Natalie Merchantin hienoimpien studiolevyjen henki ei täysin pyhitä tätä sessiota, joka alleviivaa lyriikkapainotteisia lauluja ja jättää sulosointuisimmat melodiat vähemmälle. Esitelmöinti kangistaa musisointia tylsemmäksi, vaikka esimerkiksi What's The Matter Here avautuu nyt kirkkaina mielikuvina. 10 000 Maniacsin Unplugged oli kuitenkin huomattavasti hurmaavampi juttu.

Alanis Morissette purkaa tuntojaan purevammin, mutta samalla tavalla hänkin tekee jutusteluillaan ja laulun äänenpainoillaan kappaleidensa musikaaliset arvot kulmikkaammiksi. Toisaalta hän ottaa tarinoillaan tervettä etäisyyttä kokemaansa supertähteyden kuohahdukseen, sillä tunnetuimmat laulut (You Oughta Know, Hand In My Pocket) eivät ole syntyneet millään valmiiksi pureksitulla hittivainulla.