ALANIS MORISSETTE: Havoc And Bright Lights

ALANIS MORISSETTE
Havoc And Bright Lights
Sony

Ex-teinitähti Alanis Morissette kasvoi kolmannella albumillaan ryminällä aikuiseksi. Jagged Little Pill (1995) oli lähes vertaansa vailla oleva myyntimenestys ja teki kanadalaissyntyisestä Morissettesta hetkeksi kaikkien vihaisten nuorten naisten esikuvan.

Kahdeksanteen pitkäsoittoon mennessä Alanis Morissette on kokenut elämässään monia muutoksia. Flavors Of Entanglement (2008) oli erolevy, mutta Havoc And Bright Lightsilla inspiraatio kumpuaa onnellisen parisuhteen ja äitiyden auvoisuudesta. Valitettavasti yksityiselämän seestyminen on samalla auttanut musiikin tylsymistä.

Alanis Morissetten säveltäjäkumppanina ja levyn toisena tuottajana on muun muassa Madonnan, Björkin ja Britney Spearsin kanssa työskennellyt Guy Sigsworth, jonka maine korreloi positiivisesti korkeintaan albumin voittopuolisesti tasapaksun pinnan kanssa. Woman Downilla Morissette lähettää kuin vanhasta muistista sapekkaita terveisiä kaikille naisvihaajille ja Celeb­rity kritisoi julkkiskulttuuria, mutta muutoin levyn tunnelmat ja ilmeisesti myös Morissetten pohjimmaiset ajatukset ovat jossain aivan muualla.

Win And Winin intialaissävyisyys, Numbilla soivan viulun yritys tuoda kappaleeseen hitunen eksotiikkaa ja balladiset ‘Til You ja Havoc ovat harvoja poikkeuksia levyn ohjelmointivoittoisesta latteudesta. Tällä näytöllä Alanis Morissette tuntuu kadottaneen persoonallisuudestaan kaiken vangitsevuuden.