ANIMAL COLLECTIVE: Painting With

Arvio julkaistu Soundissa 2/2016.
Kirjoittanut: Arttu Seppänen.

Arvio

ANIMAL COLLECTIVE
Painting With
Domino

Yhdysvaltalainen psykedeelisen popin superyhtye Animal Collective oli 2000-luvun alussa yksi mielenkiintoisimmista ja kohutuimmista bändeistä populaarimusiikin kartalla. Heidän nousunsa suuren yleisön tietoisuuteen huipentui erinomaisilla Strawberry Jam- (2007) ja Merriweather Post Pavilion (2008) -albumeilla. Molemmat olivat myös kyseisten vuosien parhaimpia levyjä.

Sen jälkeen kansainvälinen musiikki-ilmasto on muuttunut paljon ja yhtyeen edellinen levy Centipede Hz (2012) ei pystynyt enää vaikuttamaan samalla tavalla. Niin oudolta kuin se kuulostaa uniikin ja futuristisen Animal Collectiven kohdalla, niin aika tuntui ajaneen yhtyeen ja sen viehätysvoiman ohi.

Yhtyeen kymmenes levy Painting With on kuitenkin jälleen kokeellisella ja täyteenahdetulla äänimaailmallaan hyvin ajassa: elektronisen dystopinen ja hyperaktiivinen tunnelma ei voisi paremmin kuvata teknologiasta sekaisin mennyttä maailmaa. Levynä se ei ole yhtyeen tuotannon helpoimmasta päästä ja kappaleiden lukuisista kerroksista riittääkin kuorittavaa pitkäksi aikaa.

Kokonaisuus ei ole niin vaikuttava kuin Animal Collectiven merkkiteokset, mutta yhtyeen omaperäinen ja jäljittelemätön tyyli on yhä vertaistaan vailla.

Lisää luettavaa