Arvio: Enemmän metallia, vähemmän hiphopia – Pystyyn Kuolleet Hipit kiristää uudella levyllään tahtia loppuun saakka

Arvio julkaistu Soundissa 7/2023.
Kirjoittanut: Isla Mäkinen.

Arvio

Pystyyn Kuolleet Hipit
Päästä irti
Pystyyn Kuollut Records

Paljasjalkaisena tamperelaisena Pystyyn Kuolleet Hipit on uransa alusta lähtien ollut lähellä sydäntäni. Sekä vuoden 2019 debyyttialbumi Pako todellisuudesta että 2021 ilmestynyt Luutarhan kukat löysivät nopeasti tiensä sydämeen. Voi siis sanoa, että odotukset olivat korkealla.

Heti ensimmäisestä kappaleesta lähtien Päästä irti pitää nimestään huolimatta tiukasti otteessaan. Hiphopia, metallia ja hardcorepunkia musiikissaan yhdistelevä bändi kallistuu levyllä poispäin hiphop-vaikutteista raskaampaan suuntaan. Kappaleiden kitarariffit tuovat muuten punkia huutavalle levylle vahvoja metalliväristyksiä. Yllättävää kyllä, mukaan mahtuu myös yksi Gimmel-vertaus.

Pystyyn Kuolleiden Hippien matkaa on ollut ilo seurata. Bändi osaa näyttää itsestään eri puolia ja tekee sen taidokkaasti. Muuten tiukkaa hardcoresoundia rikkoo hiukan loppupuolen melankolinen Pispala Forever, mutta tahtia kiristetään vielä loppua kohti, kun levyn päättää nopeatempoinen Lähde lentää. Ilokseni voin todeta bändin jälleen kerran täyttäneen odotukset.

Lisää luettavaa