Arvio: Kun levyn kannessa lukee Cannibal Corpse, ei tarvitse pettyä – meno on taas nautittavan brutaalia

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Cannibal Corpse
Chaos Horrific
Metal Blade

Kun levyn kannessa lukee Cannibal Corpse, ei tarvitse pettyä. Kuoloveteraani puskee jälleen päälle samalla tavallistakin vimmaisemmalla energialla, jolla se puski jo Red Before Blackilla (2017) ja Violence Unimaginedilla (2021).

Kannibaalien palikat ovat tutuilla paikoillaan. George ”Corpsegrinder” Fisher ärisee, murisee ja karjuu tuttuun tapaansa ja kielisoitinosastolla Alex Webster, Rob Barrett sekä viime levyllä ensimmäistä kertaa tuottamisen ohella kitaraan tarttunut Erik Rutan kaahaavat kuin viimeistä päivää. Meno on nautittavan brutaalia, mutta kaiken mättämisen keskelle on kuitenkin ujutettu myös tarttuvuutta eivätkä biisit ole vain yhtä samaa veristä mössöä.

Yhtye onnistuu hienosti luomaan illuusion siitä, että juna syöksyy raiteilta hetkenä minä hyvänsä. Suuri vaikutus tähän on eritoten rumpali Paul Mazurkiewiczin ronskilla ja punkahtavalla tatsilla, jossa ei hirveästi finessiä ole. Mutta rapatessa kuuluukin roiskua ja Mazurkiewiczin välistä hyvinkin erikoiset fillit, kompinkäännöt ja tahtikikkailut antavat verilöylylle omintakeisen vivahteensa.

Chaos Horrific on erinomaista jatkoa death metal -legendan Red Before Blackilta alkaneeseen voittoputkeen.

Lisää luettavaa