Elinvoimaisempi, kaoottisempi, vaarallisempi – Cannibal Corpse tutun brutaalina uudella levyllään

Arvio julkaistu Soundissa 9/2017.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Cannibal Corpse
Red Before Black
Metal Blade

Cannibal Corpsen viimeisen kymmenen vuoden levyt ovat olleet tasaisen laadukkaita, mutta myös melko yllätyksettömiä. Bändi on lähinnä keskittynyt tiukentamaan soittoaan, soundejaan ja säveltämistään. Alkuaikojen Corpseen verrattuna yhtye soittaakin nykyään erinomaisesti, välillä melkein liiankin hallitusti.

Uusi Red Before Black on kiinnostavinta Cannibal Corpsea aikoihin. Soittotaito on edelleen nousujohteista, mutta Only One Will Dien ja Heads Shoveled Offin kaltaisilla biiseillä bändin äänimaailma on taas 90-luvun julkaisuihin verrattavan meluisa, tosin sillä erotuksella, että nyt sen kaaos on kontrolloidumpaa.

Vaikka Red Before Black on edeltäjiään elinvoimaisempi, kaoottisempi ja vaarallisempi levy, ei se kuitenkaan tarjoa Cannibal Corpsen faneille liian suuria yllätyksiä. Sävellyksellisesti ja soundeiltaan levy on tuttua Corpsea. Tuottajana on toiminut Erik Rutan, kuten kaikilla yhtyeen levyillä sitten Killin (2006) lukuunottamatta A Skeletal Domainia (2014).

Red Before Black yhdistää bändin Chris Barnesin aikaisten julkaisujen kaaosta ja brutaaliutta viime vuosien kokemukseen ja ammattitaitoon erittäin toimivasti, luoden bändin parhaan levyn sitten Gore Obsessedin (2002).

Lisää luettavaa