CANNIBAL CORPSE: A Skeletal Domain

Arvio julkaistu Soundissa 8/2014.
Kirjoittanut: Mikko A. Merilinna.

Arvio

CANNIBAL CORPSE
A Skeletal Domain
Metal Blade

Buffalon deathmetal-setämiehiä ei väsymys paina. Viittäkymppiä lähestyvät Cannibal Corpset soittavat kolmannellatoista levyllään kuin nuoruuden päivinään. Rumpali Paul Mazurkiewiczin huhutut selkävaivatkin ovat ilmeisesti takana päin, sillä rummut paukkuvat A Skeletal Domain -levyllä viriileinä ja vimmaisina.

On kunnioitettavaa, miten armottomalta CC yhä kuulostaa. Kyllästyneisyyttä tai rutiinimaisuutta ei ole havaittavissa, kokemuksen tuomaa rauhallisuutta ja varmuutta sitäkin enemmän − jos moisia luonnehdintoja yhtyeen äärimetalli-ilmaisuun ylipäätään kannattaa liittää.

Vaikka Hammer Smashed Face -klassikon, Bloodthirst-albumin Unleashing The Bloodthirsty -mestariteoksen tai muutaman vuoden takaisen Evisceration Plague -musiikkivideobiisin kaltaisia huippusuorituksia ei olekaan tällä kertaa päätynyt nauhalle, Cannibal Corpse tietää täsmälleen, miten muotovalioita vanhan (ja vähän uudemmankin) koulukunnan deathmetal-teoksia kirjoitetaan, ja miten uskollinen fanikunta pidetään niin sanotusti ”hyvissä lihoissa”. Dynaamisesti nimetty avausraita High Velocity Impact Spatter kuulostaisi ainakin näin ensipuraisuilla uusista kappaleista kestävimmältä.

Lisää luettavaa