Arvio: Rytinää, korvamatoja ja tarttuvia ralleja piisaa – The Hivesin garagerock viehättää edelleen

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Kimmo K. Koskinen.

Arvio

The Hives
The Death Of Randy Fitzsimmons
Hives AB

Terävästi pukeutuva garage punk -ryhmä palaa reilun vuosikymmenen levytystauolta kelpo tuotoksella. Bändi esittää edelleen korkeaoktaanista ja tarttuvaa remellystä, ja tasokin yltää jotakuinkin aiempaan. Musiikillisesti napakka ja lyriikoiltaan kekseliäs tuuttaus paljastuu tyylillisesti varsin monipuoliseksi ja albumi onkin perin viihdyttävä rymistelytuokio.

Taukonsa aikana, tai jo sitä ennenkin vähän suotta unholaan jäänyt yhtye kyllä onnistuu laatimaan tarttuvia ralleja tyylillä ja toisella. Ilmaisu leviää laajalle venyessään Trapdoor Solutionin minuutin mittaisesta tikkauksesta mainiosti soulrockaavaan Rigor Mortis Radioon ja hämmentävästi toimivaan What Did I Ever Do To You? -biisin Casio-pohjaiseen toteutukseen 60-lukulaisesta draamaballadista. Monimuotoisuus pysyy albumilla kuitenkin komeasti hallussa vankan tyylitajun ansiosta.

Niin kelpo levy kuin The Death Of Randy Fitzsimmons onkin, se ei varsinaisesti mullista Hivesin ilmaisua tai räjäytä pankkia vaikka melodioista korvamatoja muodostuukin. Levy on kyllä oikein hyvää jatkoa aiemmalle tuotannolle: se on ilahduttavan hauska ja mukaansatempaava paketti elinvoimaista monimuotogaragea.

Lisää luettavaa