BACKYARD BABIES: Making Enemies Is Good

BACKYARD BABIES
Making Enemies Is Good
RCA

Vaikka tatuoinneilla ja meikeillä itsensä somistanut Backyard Babies puhuu levynsä kannessa vihollisten hankkimisesta, kuulostaa yhtye lähinnä siltä kuin se olisi kipeästi uusia ystäviä vailla. Hillitön halu menestyä ja päästä isojen poikien sarjaan painimaan puskevat vastaan Making Enemies is Goodin jokaisella raidalla.
Backyard-kitaristi Dregenin entinen yhtye Hellacopters hoiti undergroundista irtautumisen vajaa vuosi sitten tyylikkäästi kirjoittamalla levyllisen aiempaa parempia kappaleita ja tuottamalla ne selkeämmillä soundeilla. Backyard Babiesin pyrkimys ylemmäksi ja isommaksi kuulostaa sen sijaan pakonomaiselta pyristelyltä. Aiemmilta levyiltä tutut Social Distortionit ynnä muut punk-vaikutteet on puristettu steriilin hormonipuristimen ja turboahtimen läpi ja luottotuottaja Thomas Skogsbergin panosta on täydennetty ehdalla hollywoodilaisella hard rock-miksauksella. Lopputulos on tuimaa poseerausta, rautalangasta väännettyjä riffejä ja kuorossa karjuttuja iskulauseita.
Backyard Babiesin yhteydessä on aina ollut tapana puhua glam rockista ja onhan näissäkin yksinkertaisissa rappiohoilotuksissa ripaus kimalluksen traditiota. Harmi vain, että Backyard Babies kimaltelee lähinnä Mötley Crüen ja muiden hairspray-pölvästien hengessä. Marc Bolanin ja Andy McCoyn kaltaisten aidosti lahjakkaiden rokkikukkojen lauluntekotaitoja ja tyylitajua tulee todella ikävä Backyard Babiesin seurassa. Levyllä on toki valonpilkahduksensa – kuten hanoimaiset Heaven ja Painkiller – mutta ne hautautuvat armotta vyöryvän totisen kliseepuuron alle.
Toivottavasti Backyard Babiesin vääntäytyminen teolliseen rokkimuottiin kannattaa. Toivottavasti Dregen ja kumppanit ovat kohta "big in Japan".