BARBE-Q-BARBIES: Breaking All The Rules

BARBE-Q-BARBIES
Breaking All The Rules
Sound Of Finland

Barbe-Q-Barbies uskottelee kakkosalbumillaan rikkovansa kaikkia sääntöjä. Todellisuudessa bändi on tiukasti keskeisten rockpykälien vanki. Vaikka yhtyeen visuaalinen olemus ei ole täysin vailla naisellisuutta, niin Breaking All The Rulesin tasaisen tappavalla jyräävydellä bändi turvautuu perinteisen miehisiin keinoihin.

Breaking All The Rules koostuu tasavahvasta rytinästä. Ekkis ja Kaisa antavat kitaroidensa murista ja onnettoman taiteilijanimensä suojissa biisit tulkitseva Niki Rock on bändille varsin uskottava laulaja. Harmittavinta koko levyssä on lopulta se, että päällisin puolin tehokkaat biisit ovat pikemminkin tarkoituksenmukaisia kuin todellisia ässiä. Tähän kategoriaan asettuu myös The 69 Eyes -miesten ja ystävänsä Johnny Andrewsin kirjoittama Whole Lotta You.

Provosoivasti otsikoitu Gun In My Hand on tässä seurassa lähinnä akustinen balladi ja STFU eli vähemmän häveliäästi Shut The Fuck Up lähestyy biitillään Billy Idolin diskoisten hittien määrätietoisuutta. Omimmillaan viisikko on kuitenkin levyn päätösraidalla Friday, jonka riffi on kuin luotu AC/DC:n jämerään käsittelyyn.