BILLY IDOL: Kings & Queens Of The Underground

BILLY IDOL
Kings And Queens Of The Underground
Kobalt

Ihan kiva, että lapsuuden idolini päätti tehdä vielä yhden levyn. Miehen testamentiksi olisi nimittäin voinut jäädä bändikavereitanikin joskus kiertuebussissa hauskuuttanut Happy Holidays -joululauluspektaakkeli. Sekin julkaistiin näköjään jo vuonna 2006.

Billy Idolin tyylillisesti rikkonainen ura kiteytyy hienosti Kings & Queens -levyyn, joka viittilöi niin 80-, 90- ja 2000-lukujen suuntaan kuin ehkä tulevaisuuteenkin. Todellista hittiä ei kattavasta poikkileikkauksesta huolimatta ole tälle levylle kuitenkaan löytynyt. Ensimmäiset kaksi biisiä ovat itse asiassa sen tason huteja, että ensimmäinen kuuntelukerta meinasi tyssätä jo niihin.

Osuvasti nimetty kasarirallatus Save Me Now luovii kuitenkin nykycountryn ja purkkapopin synkästä välimaastosta selville vesille, ja loput kappaleet ovatkin kaikki vähintään siedettäviä. Pinon päällimmäiseksi nousee hillitty Nothing To Fear, jonka ahdistavan lähelle tuotu laulumiksaus ansaitsee erityismaininnan. Onnistujiin kuuluu myös levyn nimikkoraita, jonka hurmaavaa klassisen balladimaista otetta ei pilaa edes sanoitusten väkinäinen nostalgia.

Kokonaisuutena mokoma sillisalaatti ei kuitenkaan ole ”ihan kivaa” parempi. Ei Billy Idol 20−30 vuotta sitten tällaisia levyjä tehnyt. Vai tekikö?