BOB DYLAN: Christmas In The Heart

BOB DYLAN
Christmas In The Heart
Columbia

Bob Dylan julkaisi 60- ja 70-luvun vaihteessa kehnoja levyjä, koska uupui hakematta saamaansa virkaan sukupolvensa äänitorvena ja musiikin suunnannäyttäjänä. Dylan on tehnyt vuoden 1997 Time Out Of Mindista lähtien pelkästään erinomaisia albumeita, jotka ovat keränneet yksimielistä ylistystä. On siis aika pyöräyttää arveluttava joululevy, jonka kansikuvitukseksi laitetaan rekiretki, kolme tietäjää, 40-lukulainen pin up -tonttutyttö ja neljä rasittunutta juutalaisen näköistä pukkimuusikkoa!

Dylan rohisee perinteiset joululaulut samalla historian ryvettämällä äänellä kuin omat karheat bluesinsa. Soittajat ovat Phil Upchurchin ja David Hidalgon kaltaisia nimimiehiä. Taustalla huhuilee heleä enkeliseitsikko. Lähimmäksi maallisen Dylanin tyyliä osuu The Christmas Blues, jonka Charles Brown tulkitsi täydellisesti levyllään Cool Christmas Blues. Hilpeä Christmas Island onnistuu myös mainiosti, vaikkei pärjää Leon Redbonen samannimiseltä albumilta löytyvälle versiolle.

Christmas In The Heartia on helpompi kuunnella kuin vaikkapa puolikuollutta livelevyä, jonka Dylan teki Grateful Deadin kanssa. Mutta jos haluatte luoda kotiinne rikkumattoman jouluidyllin, turvautukaa muihin levyihin.