THE CROWN: Possessed 13

THE CROWN
Possessed 13
Metal Blade

The Crownin kohdalla kemiat ovat kerta kaikkiaan napsahtaneet kohdalleen. Alkuaikojen hapuilun jäätyä taakse bändiä on ylistetty milloin napakkuudesta, milloin rockin räyhäasenteesta ja milloin deathin ja blackin hienovaraisesta jalostamisesta. Mutta kyllä ruotsalaiset osaavat – ja suomalaiset!

Aivan kuin bändi olisi ottanut opikseen sitten edellisen levynsä, uutuudelta löytyy myös seesteisempiä hengähdystaukoja, jotka toki ovat tarpeen. Instrumentaali Dream Bloody Hell rauhoittelee kuulijaparkaa levyn puolivälin tietämillä tavattoman yksinkertaisella ja silti hyvin tehokkaalla melodiakuviolla. Puolestaan bändi päättää levynsä vastaavan tyyppisellä raidalla Memoriam, joka saattelee takaisin maan pinnalle yhtyeen hyökyaallon omaisen pyyhkäisyn jäljiltä.

The Crown kuuluu edelleen niihin vannoutuneisiin vanhan koulukunnan uusiin edustajiin, mutta tällä bändillä on kyky jälleen kerran pistää reilun piirun verran paremmaksi. Siinä, missä jotkut toiset sortuvat vanhojen ideoiden kritiikittömään toistoon, The Crown päättää pistää biisiin juuri sen pienen melodianpätkän tai odotetusta poikkeavan riffipalan, joka saa aistit herkistymään.

The Crown on selvästi petojen sukua, sillä kuulija saa olla koko ajan varuillaan ja valppaana. Se seuraava metallin mullistava riffi saattaa hyökätä piilostaan jo seuraavan säkeistön jälkeen.