DAFT PUNK: Tron: Legacy – Original Motion Picture Soundtrack

DAFT PUNK
Tron: Legacy – Original Motion Picture Soundtrack
Walt Disney Records

Seitsemän vuotta sitten Roman Coppola ohjasi The Strokesille videon, jossa yhtye soitti alkuperäisen Tron-elokuvan innoittamissa lavasteissa. 1980-luvun alun kulttileffan ja saman aikakauden musiikkia rakastavan rockbändin yhdistäminen tuntui esteettisesti kutakuinkin täydelliseltä oivallukselta.

Kun Walt Disney Pictures tarttuu uudelleen aiheeseen, alkuperäisteoksen nuhjuisuudelle ei ole sijaa. Tron: Legacy -elokuvaan tuhlattiin noin 200 miljoonaa dollaria ja sen soundtrackin säveltäjiksi kutsuttiin robotit. Heille tietenkin annettiin kaikki ”taiteelliset” vapaudet. 85-henkistä orkesteria pienemmälläkin kokoonpanolla olisi taatusti tultu toimeen, mutta pakkohan semmoista on käyttää, jos joku maksaa viulut ja kaiken muunkin.

Daft Punkin elektronisten teemojen ja suuren orkesterin liitto on tyypillistä Hollywood-scorea – dramaattista, toisteista ja ilman kuvaa liiankin alle­viivaavaa. Derezzedin säkätys ja End Titlesin melodinen liito tuovat siihen hieman vaihtelua ja sopivat markkinointitarkoituksiin.

Yhdysvalloissa levyä on myyty satoja tuhansia. Luultavasti suosio viittaa enemmän nostalgiseen fetissiin kuin aitoon kiinnostukseen Daft Punkin musiikkia kohtaan.