ELUVEITIE: Everything Remains (As It Never Was)

ELUVEITIE
Everything Remains (As It Never Was)
Nuclear Blast

Folk-musiikki näyttää olevan universaali ilmiö metallibändien keskuudessa. Eluveitie vetelee kelttivaikutteita säkkipilleillä ryyditettynä kuin kiltteihin pukeutuneet skotit konsanaan.

Onko sitten mukana yhtyeen kotimaan Sveitsin musiikillista perintöä? Vaikea sanoa, kun asiaan ei ole tarkkaa tuntumaa. Sen sijaan Göteborg-soundi kuuluu Eluveitien musiikissa, ja yhtye onkin onnistuneesti pystynyt naittamaan kansanmusiikin ja ruotsalaismetallin yhteen.

Eluveitien kappaleissa ei ole mitään päälle liimattua, vaan biisit on sävelletty sellaisiksi kuin ne ovat. Kansanmusiikkisoittimienkin koristeellisuus uppoutuu oleelliseksi osaksi kutakin biisiä ja näin ollen kokonaisuus kuulostaa sujuvalta.

Everything Remains tarjoilee kuitenkin perin vähän yllätysmomentteja siihen nähden, miten hyvää jälkeä bändi on saanut aikaan. Örinälaulun istuvuudesta folk-vaikutteiseen metalliin voi olla montaa mieltä, mutta paikoittain Chrigel Glanzmannin ääni vaikuttaa turhankin roisilta herkkähipiäisiin sävellyksiin.