ENDSTAND: To Whom It May Concern…

ENDSTAND
To Whom It May Concern...
Impression

Vajaassa neljässä vuodessa Turku/Riihimäki-akselilta toimivasta Endstandista on muovautunut kiistatta Suomen parhaiten öljytty hc/punkrock-kone. Tämänhän kaikki orkesterin sen lukuisilla loistavilla keikoilla nähneistä jo tiesivätkin, ja nyt tämä fakta on vihdoin todennettavissa myös cd-tallenteelta.
Nimittäin aiemmilla lyhytjulkaisuillaan Endstand ei ole joko puuroisten soundien tai pienen hosumisen takia lunastanut sille asetettuja odotuksia, mutta tämä levy rokkaa, kulkee, jyrää ja futaa ihan kybällä. Jätkät tahkoavat perä jälkeen toinen toistaan iskevämpiä "vanhan koulukunnan" hittibiisejä, joiden tehoriffeistä ja energisestä rullaavuudesta jopa sellainen alan kansainvälinen luottoluukuttaja kuin Sick Of It All voisi olla kateellinen.
Lisäksi vokalisti-Janne huutaa ja uhoaa (väliin tosin hieman ristiriitaisesti) kantaaottavat tekstinsä ulos sellaisella vimmalla, että voin todeta: yhteispeliltään näin tehokasta hc-pakettia ei Suomessa saatu viime vuosituhannella aikaan ensimmästäkään!