ENTWINE: Chaotic Nation

ENTWINE
Chaotic Nation
Spinefarm

Entwine piti sitten kerralla kunnon paussin, kun edellisestä täyspitkästä on kulunut kuusi vuotta. Ovat syyt sitten olleet mitkä tahansa, jo pari pyöräytystä osoittaa, että tauko kannatti.

Entwine ei enää kallistele uutuudellaan niin selkeästi niihin muutamiin tyylisuuntiin, joiden välillä bändi on seilannut. Sen sijaan bändi niputtaa vaikutteensa aika nätisti yhteen ja samaan kimppuun, josta eivät rönsyt paljon kurottele. Silti Chaotic Nation on monipuolinen levy. Toisessa vaakakupissa on toki metallia riittämiin, mutta toisessa on välillä yllättävänkin kepeitä, lähes poptyyppisiä piirteitä. Bändillä on selvästi näyttämisen halu päällä, mutta myös kontrolli pitää, ja siksi yhtye vaikuttaa erittäin keskittyneeltä. Asenne kulminoituu erityisesti laulaja Mika Tauriaisen suoritukseen, jonka antaumuksellisuuden voi arvata kumpuavan syvältä.

Chaotic Nationin kappalevalikoima on rikas ja tarjoilee paljon nyansseja sekä pieniä yksityiskohtia. Kokonaisuus on mielenkiintoinen ja osoittaa yhtyeen olleen halukas uudistumaan. Entwine ei ole uusine tuulineen kuitenkaan täysin valmis, sillä palaset voisivat loksahdella paikoilleen hieman napakamminkin, mutta säätö on enää pientä.