ENTWINE: Time Of Despair

ENTWINE
Time Of Despair
Spikefarm

Entwine on kulkenut tyylillisesti pitkän matkan kalmametallista kohti goottirockia, mutta se on kannattanut. Bändin tyyli alkaa olla jotakuinkin kohdallaan, ja myös biiseissä bändi onnistuu.

Entwineä on pakko verrata HIM:iin, sillä tyylillisesti bändeillä on tiettyä samankaltaisuutta. Kappaleissaan Entwine on silti pitkälti omilla linjoillaan. Siinä mielessä Entwine on hieno yhtye, että se on kokonaisvaltaisesti juuri itseään. Bändillä on selkeä imago, joka tukee musiikkia, sekä toisinpäin.

Bändi osaa rockata halutessaan, mutta levyä hallitsee goottityyliin synkeän levollinen tunnelma. Yhtye kunnostautuu etenkin melodioiden rakentelussa, joskin moniin biiseihin jää kaipaamaan vielä piirun verran tummempia sävyjä. Kaiken kaikkeaan levyn biisit ovat odotusten vastaisesti hieman kevyen oloisia, jopa kauniita ilman yltiöpäistä synkistelyä.

Toisaalta yhtye on tehnyt ehjän kokonaisuuden, jossa biisit puolustavat paikkaansa erinomaisesti tällaisenaankin. Esimerkiksi Safe In A Dream on herkkäsävyinen balladi, joka valuu vangitsevasti tajuntaan. Burden puolestaan on levyn ehdoton kärki siitäkin huolimatta, että se muistuttaa ainakin intron verran HIM:n ensimmäisen levyn fiiliksistä.

Entwinestä on kehittynyt tyylikäs bändi, ja se näkyy kaikilla osa-alueilla, on sitten kysymys levyn kansitaiteesta, bändin ilmeestä tai musiikista. Näillä eväillä on helppo povata ainakin kohtuullista menestystä ulkomailla.