EVERLAST: Eat At Whitey´s

EVERLAST
Eat At Whitey´s
Tommy Boy

Edesmenneen House Of Painin keulahahmo Whitey Ford on yksi harvoista todella omaehtoisista musiikintekijöistä, jotka seikkailevat rajoittavista lokeroista välittämättä hiphopin ja bluesin välimaastossa. Eat At Whitey's jatkaa miehen valitsemaa tietä kohti amerikan musiikillisia juuria. Whiteyn blues soi paikoitellen aidon rennosti, ilman genrensä rusentavia painolasteja.
Nimekkäästä vierailijalistasta (muun muassa Santana ja Cypress Hillin B-Real) ja tuotantoon syydetyistä dollaripinoista huolimatta levy ei kärsi odotetun pöhöttyneestä ilmapiiristä, johon monet muut saman mittaluokan produktiot kerta toisensa jälkeen jaksavat langeta. Everlastin musiikki kiertää kaukaa jetset-suhailut ja kimaltavat gaala-illat, osuvampi ilmapiiri levylle on ränsistyneen etelän suistomailla sijaitsevan mökin veranta ja sieltä voimansa saava kerronta. Eniten hiphoppia syleilee B-Realin kanssa duetoitu Deadly Assassins, ja myös todella lohduttomia kuvia maalaileva We're All Gonna Die ponnistaa näennäisen urbaanista ympäristöstä.
Ensimmäiseksi singleksi valittu Black Jesus -rallatus on laskelmoinnin rajoilla hiipivänä levyn selkeästi heikompaa antia, eikä Whiteyn "white moses, black jesus"-riimittely tunnu kovinkaan uskottavalta. Hyviin fiiliksiin päästään paljon helpommin rokkaavalla Babylon Feelingillä, jossa Santana pääsee väläyttelemään kiistämättömiä taitojaan. Turhia tilutuksia mieheltä ei tällä kertaa onneksi kuulla, vaan hän tyytyy vain tuomaan lisäväriä Everlastin peruskomppiin. Eipä siinäkään valittamista ole sillä, rytmikitaristina Whitey Ford on selkeästi ässä ja varsinkin akustisen kanssa soitto toimii ihmeen luonnollisesti.