THE FLAMING SIDEBURNS: Back To The Grave

THE FLAMING SIDEBURNS
Back To The Grave
Bad Afro

Syksyllä ilmestyvää uutta studiolevyä innokkaasti odottaville The Flaming Sideburns tarjoilee välipalan harvinaisuus- ja coverkokoelman muodossa. Kahdeksan ennen julkaisematonta raitaa sisältävä Back To The Grave on kuitenkin paljon enemmän kuin välipala, sillä se on yllättävän toimiva kokonaisuus, joka onnistuu välittömyydessään ja eri suuntiin kurkottelevana kimarana pääsemään varsin lähelle Liekehtivien Pulisonnien liveviehätystä.

Kahdesta uudesta omasta sävellyksestä Running On Fumes on ensiluokkaisen ärhäkkä pulisonkirock ja Black Moon puolestaan espanjaksi laulettu uhkaava tunnelmointi. Bändi on loistavassa kunnossa. Toivottavasti biisien rento meininki kantaa tulevalle albumille asti. Lainabiisit on pengottu tyylitajuisesti rockhistorian uumenista ja ne sujahtavat luontevasti bändin repertuaariin. Selkein tyylihyppy on James Gangin Funk #49, joka tanssittaa ja hymyilyttää, kuten funkin pitääkin.

Tämä ei missään nimessä ole yhtenäinen tai hiottu kokonaisuus, mutta siinäpä levyn viehätys piileekin. Raakuus kun on jokaisen hyvän rockalbumin tärkeä ominaisuus.