GORKY´S ZYGOTIC MYNCI: Sleep/Holiday

GORKY´S ZYGOTIC MYNCI
Sleep/Holiday
Sanctuary

Jo kohta kymmenen levyä julkaisseen Gorky's Zygotic Myncin uusin on hämmentävä keitos. Parhaimmillaan erilaisia tyylejä sisältävä laulukokoelma toimii loistavasti, mutta Sleep/Holiday ei jostain syystä kolahda yhtenäisenä kokonaisuutena, vaan paremminkin kuunneltaessa kappaleita yksittäin.

Ensimmäinen single Mow The Lawn on hilpeä ja tehokas ralli, joka ei kuitenkaan istu levylle sitten millään. Kappaleen sanat ovat mainiointa hölynpölyä sitten Adam Antin Vive Le Rockin tai sitten melkoisen suorasukainen laulu seksistä. Heti sen jälkeen kuultavan Single To Fairwaterin Gram Parsons -sävyt ja koskettava teksti muodostavat edelliseen liian ison kontrastin. Aivan upea, vahvasti The Beach Boys -henkinen Leave My Dreaming on jälleen eri maata. Se, Pretty As A Bee sekä levyn lopettava Red Rocks kuuluvat selkeästi yhteen. Alusta loppuun asti yhdistävin tekijä on Euros Childsin lauluääni. Olematta millään lailla erityisen hyvä tai mieleenpainuva, miellyttää se silti.

Levyn käynnistää valloittava indiepala Waking For Winter, joka tuo erittäin vahvasti mieleen 80-luvulla vaikuttaneen The June Bridesin, kuten tekee myös Eyes of Green, Green, Green. Ryhmän soitannollinen ote näihin on sopivalla tavalla kömpelö. Kahta kappaletta vaille kaikki laulut ovat vokalisti/kosketinsoittaja Eurosin käsialaa. Noista kahdesta muusta vastaa yhtyeen basisti, toisella tavalla mielenkiintoisen nimen omaava Richard James. Hänen sävellyksensä poikkeavat selvästi Childsin materiaalista. Niissä liikutaan folkrockin maastossa, sekä Shorelight että Only Takes A Night muistuttavat paljon Fairport Conventionia. Olisi mielenkiintoista kuulla millaisen levyn yhtye saisi aikaan, jos James olisi yksin vastuussa biisinteosta.