HÅKAN HELLSTRÖM: Det kommer aldrig va över för mig

HÅKAN HELLSTRÖM
Det kommer aldrig va över för mig
Stranded

Tämän albumin esitellyt Det kommer aldrig va över för mig -single on vain toimiva poprocklaulu, melodialtaan ja muutenkin tuhanteen kertaan tehty ja kierrätetty. Sen säkeistöissä Håkan Hellström kertoo, mitä on ajatellut minkäkin ikäisenä ja kertosäkeessä hän julistaa, että ei aio kuolla koskaan. Kaikesta tuttuudestaan huolimatta se on käynyt sydämeeni kovemmin kuin mikään muu kappale tänä vuonna. Siinä on siis jotain erityistä.

Entä mitä on tuo erityisyys? Se on rehellisyyttä ja elämänjanoa. Mieleeni on takertunut tarina siitä, miten ensialbumin (Känn ingen sorg för mig Göteborg, 2000) aikaan humalaisella Håkan Hellströmillä oli tapana tanssia villisti ravintoloissa, kun hänen omat laulunsa soivat. Se oli häpeilemättömän romanttista. Se oli jotain sellaista, mitä kaikki haluaisivat tehdä, mutta vain harvat kehtaavat.

Ensimmäisellä levyllään Håkan Hellström dokumentoi nuoruuttaan. Nyt hän on nelikymppinen perheellinen mies, joka katsoo elämässään taaksepäin. Moni asia on muuttunut, mutta onneksi moni on myös pysynyt samana – Håkan katselee yhä maailmaa avoimin silmin, hän kanavoi musiikkiin koko elämänsä, Street Hustle -kappaleen tekstissä mainitaan Morrissey ja muutenkin viittaukset popmusiikin historiaan ovat runsaita.  

Det kommer aldrig va över för mig on Håkan Hellströmin kuudes albumi. Vaikka startti oli kuin isku päin naamaa, hän on kasvanut koko ajan suuremmaksi ja tärkeämmäksi taiteilijaksi. Eikä kasvu taatusti lopu tähän poikkeuksellisen koskettavaan albumiin. Vain harvoin levyn musiikki ja sen kansi, tässä tapauksessa Lontoon skinhead-piireissä kasvaneen Gavin Watsonin ottama valokuva, ovat näin vahvasti yhtä.