HÅKAN HELLSTRÖM: Det är så det jag säger det

HÅKAN HELLSTRÖM
Det är så det jag säger det
Dolores

Broder Danielin riveissä päivätöikseen rummuttavan Håkan Hellströmin debyytti Känn ingen sorg för mig Göteborg oli vuoden 2000 parhaita albumeita ja yllätyshitti naapurimaassa – jotakuinkin vastaava tapaus olisi Ville Leinosen nousu meikäläiseen listakärkeen. Suomessa Hellströmin debyytti jäi jostain käsittämättömästä syystä täysin huomiotta.

The Smiths – ja Bruce Springsteen -faniksi tunnustautuvan Hellströmin uutuus on pettymys. Kuten Hellströmin viime talvista keikkaa Vanhalla, leimaa miehen uutta albumia ylitsevuotava pirteys ja hoilotus. Debyytillä hurmanneiden Johnny Marr -kitaroiden tilalle on tullut itsetarkoituksellisen erikoisia soitinvalintoja haitareista lähtien, ja liian massiivisia sovituksia, jotka jyräävät melodiat alleen. Kiva kun on kivaa, mutta parhaimmillaan Ruotsin hienoimman lauluäänen omistava Hellström on yksinkertaisemmin sovitetuissa kappaleissa kuten Den fulaste flickan i världen ja albumin nimikappaleessa Det är så jag säger det, joka on samalla levyn paras raita.

Muhkeammin sovitetun osaston ainoa helmi on singlenäkin lohkaistu Kom igen Lena!, jossa on klassisen iskusävelmän aineksia.