THE HAUNTED: One Kill Wonder

THE HAUNTED
One Kill Wonder
Earache

One Kill Wonder on ruotsalaisten thrash-teurastajien viimeinen albumi Earachelle, eikä uutta sopimusta varmasti solmita kyseenalaisessa maineessa olevan yhtiön kanssa. Sen verran tympääntyneeltä yhtye on haastatteluiden perusteella vaikuttanut olevan Earachen tekemisiin. Siksi ei ole yllättävää, että One Kill Wonderin yllä leijuu vahva välityön haju.

Reign In Blood, Master Of Puppets, Enthrone Darkness Triumphant… Monen metallibändin huippuhetket on koettu juuri kolmannella levytyksellä. Lista ei saa jatkoa One Kill Wonderista, sillä siihen vaadittaisiin jotakin erityistä. Vuonna 2000 ilmestynyt kakkosalbumi The Haunted Made Me Do It yllätti monipuolisemmalla ja melodisella materiaalilla, mutta vieläkin melodisemman ilmaisun sijasta uudella albumilla palataan vuoden 1998 nimettömän debyytin tykitykseen.

Suurin ongelma on, ettei One Kill Wonder yllätä. Nämä jutut ollaan kuultu aikaisemminkin. Tasavahvan (lue: tasapaksun) materiaalin seasta erottuu ainoastaan Shithead – jonka pääriffi on kuin Kreatorin Terrible Certainity-albumilta – sekä raivokas Everlasting. Yhtye on kohottanut riman edeltävillä albumeillaan sen verran korkealle, ettei varma perussuoritus enää riitä.

The Hauntedin asenteessa ja suorituksessa ei ole mitään vikaa, sillä yhtye käy päälle kuin Ritva Santavuori konsanaan, tuotannonkin ollessa huippuluokkaa. Mutta kun kappalemateriaali on yllätyksetöntä, voidaan puhua välityöstä. Toivottavasti tämä ennakoi vain tyyntä ennen myrskyä.