THE HAUNTED: rEVOLVEr

THE HAUNTED
rEVOLVEr
Century Media

Slayerin Kerry King ei kehu juuri ketään, mutta haukkuu kärkkäästi kun tarvetta ilmenee. Kerran King kuitenkin ilmoitti The Hauntedin olevan ainoa, jonka hän antaisi Slayer-biiseihin koskea.

One Kill Wonder oli kohmeinen albumi, mutta nyt tullaan taas esiin aseet nakuttaen. The Hauntedin ei tarvitse muiden ralleja tapailla. Slayer on ainoa bändi, jonka voisi edes ajatuksen tasolla hyväksyä rEVOLVErin biisien kimppuun.

Peter Dolvingin ehdotus levyn nimeksi kertoo materiaalin hyökkäävyydestä: We Know Where You Live! Marco Aro oli hyvä huutaja, mutta Dolving tarttuu lauluun sähäkämmin ja tuo huuto-osiinkin enemmän väriä. Mies rakentelee vokaaleihinsa hiipivää angstia, joka Aron suoremmasta tyylistä puuttui. Björler/Jensen on yksi tämän hetken kovimpia kitaristikaksikoita, jonka yhteispeli tuo mieleen yhtälöitä Hanneman/King, Cavalera/Kisser, Holt /Hunolt ja harmonioiden osalta jopa Murray/Smith. Levyn kitarat ovat kirkkaat ja kirpeät, sillä raitoja on käytössä vain kaksi, ja ne on tuplattu kertaalleen.

rEVOLVErin adrenaliinipurskahduksessa ei tyylirönsyilyjä esiinny. Silti The Haunted on saavuttanut uudelleen ensimmäisen levynsä intensiivisyyden, jonka avulla se vääntää kapeahkoon tyylinsä räjähtävää variaatiota.