HUGE L: Egotaide

HUGE L
Egotaide
Monsp

On käsittämätöntä, että tämä 28-vuotias päivätöissä käyvä vantaalainen tulee julkaisemaan tänä vuonna jo 30. levynsä, mutta sitäkin yllättävämpää on hänen tuotantonsa laatu. Jos mies on sähköasentajan työssään yhtä johdonmukaisen luova kuin levynteossa, hän todennäköisesti keksi langattoman sähkön kauan ennen MIT:n tutkijoita. Hienojen levyjen paljoudesta huolimatta seitsemän vuotta egotaidetta luoneen työnarkomaanin teoksista suurin onkin edelleen tekijä itse.

Eläväksi legendaksi silmiinpistävän näkymätön mies on harjaantuneisuudestaan huolimatta hämmentävän hyvä välittömien vaikutelmien luomisessa. Jos järjestelmällisen arvaamaton tuottaja-mc välillä vähät välittää koukuista, voit olla varma, että jo seuraavassa hetkessä hän iskee niitin otsaasi, ja juuri kun kuulet parhaimman kahden tahdin luupin miesmuistiin, hän korvaa sen toisella kuin hetken mielijohteesta.

Niin samplerin takana kuin mikrofonin edessäkin Huge kieltäytyy patoamasta yksinkertaisista aihioista kappaleiksi kasvavia kehitelmiään jatkuvasti idiosynkraattisesta ajatuksenjuoksusta puhumattakaan. Niiden liittoa juhlitaan arkipäiväisiä asioita omalaatuisen kaunopuheisesti tulkitsevalla puheenparrella ja kultaisten korvien suodattamalla samplekavalkadilla.