HUGE L: Aurora Borealis

HUGE L
Aurora Borealis
Monsp

Huge L julkaisi aikaisemmin tänä vuonna Aurora-nimisen mini-lp:n. Teoksen jatko-osa Borealis puolestaan julkaistiin samaan aikaan tämän molemmat levyt niputtaneen cd:n kanssa. Koska molempien vinyylien painos on rajoitettu neljäänsataan kappaleeseen, on selvää, että kyse on tulevaisuuden halutusta keräilyharvinaisuuksista. Ja koska kyseessä on yksi kotimaisen räpin laadukkaimmista tekijöistä, kannattaa levy hoitaa hyllyyn mahdollisimman ripeästi − ennen kuin on myöhäistä.

Suomalainen rock ja pop elävät tällä hetkellä heikkoa vaihetta. Soittolistoilla juhlivat Cheekin ja Haloo Helsingin kaltaiset nimet, jotka ovat tehneet mitättömyydestä taidetta. Se, miten jokin asia sanotaan, tuntuu usealle olevan tärkeämpää kuin se mitä oikeasti sanotaan. Sen takia Hugen suorapuheinen arkirealismi − tai jopa arkipessimismi − iskee kuin se kuuluisa nyrkki naamaan.

Aurora Borealis sijoittuu Hugen tuotannon kokeellisempaan laitaan. Levyn tunnelma jää väkisinkin hieman hajanaiseksi, eikä siltä löydy yhtä tarttuvia täkyjä kuin esimerkiksi alkuvuodesta julkaistulta Most Wantedilta. Silti käsissä on äärimmäisen tärkeä ja varmasti aikaa kestävä teos.