IBRAHIM FERRER: Buena Vista Social Club Presents

IBRAHIM FERRER
Buena Vista Social Club Presents
World Circuit

72-vuotiaan Ibrahim Ferrerin laulut huokuvat harvinaislaatuista lämpöä, rentoutta ja varmuutta. Monissa maineikkaissa kokoonpanoissa laulanutta Ferreriä on Kuubassa kunnioitettu muusikkopiireissä, mutta hän ei koskaan tullut laajemmin kuuluisaksi. Kaikki muuttui äkisti kolme vuotta sitten, kun mies napattiin päiväkävelyltään studioon, missä tämän levyn tuottaja Ry Cooder levytti kansainvälisesti menestynyttä Buena Vista Social Clubiaan. Cooder tajusi Ferrerin poikkeukselliset kyvyt. Siihen asti lähinnä nopearytmisen improvisoinnin mestarina arvostettu 11 lapsen isä pääsi viimein näyttämään taitonsa myös rakastamissaan balladeissa ja boleroissa.

Ferrerin ensimmäisen oman levyn skaala yltää niistä jo paljolti unohdetun maalais-sonin kautta 50-luvun jenkkiviihteelliseen big band-tyyliin. Loistavan Ruben Gonzalezin pianon, Cooderin ja kuubalaiskitaristien epätavallisen tyylittelyn, hurmaavan karheasti soivien torvien ja viulujen ja tietysti moninaisten perkussioiden keinuttama musiikki vie johonkin toiseen maailmaan, missä elämästä nautitaan ilman videoita, tietokonepelejä ja kännyköitä.

Ibrahim Ferrerin kiireetöntä charmia on mahdoton vastustaa, vaikka normaalisti diggailisi aivan toisenlaista musiikkia. Se tulee suoraan lähteeltä ja menee suoraan sydämeen.