JOHN LENNON: Acoustic

JOHN LENNON
Acoustic
Capitol

Joulu lienee ainoa syy Acousticin julkaisulle. Pääosin julkaisemattomista "aarteista" koottu albumi kun ei alkuunkaan korvaa sitä, että John Lennon ei elinaikanaan tehnyt akustista albumia.

Upean tunteikas Working Class Hero on lupaava avaus, mutta taso romahtaa nopeasti. Useimmat muut biisit ovat kuin koti-iltojen ratoksi räpellettyä ajankulua. Muun muassa Well Well Well ja Cold Turkey olisivat ilman muuta saaneet jäädä sinne, mistä ne on kaivettu esiin.

Albumiprojektista vastaava Yoko Ono on omistanut Acousticin tuleville kitaristeille. Mukana seuraavat viritys- ja sointuohjeetkaan tuskin valmistavat kuulijaa siihen villiyteen, jolla John Lennon akustistaan käsittelee. Godilla soitto on lievästi sanoen rujoa ja hurjuus jatkuu What You Gotilla. Dear Yokolla kitara soi äänityksellisistä puutteista huolimatta kuin orkesteri. Ann Arborissa vuonna 1971 livenä taltioitu ja Yokon kanssa esitetty protestilaulu The Luck Of The Irish on levyn toinen helmi.

Ajatus John Lennonin akustisesta albumista on kaunis ja mahdoton. Acousticin kaltaiset "palvelukset" saavat vanhan fanin vain vihaiseksi.