JOHN MAYER: Battle Studies

JOHN MAYER
Battle Studies
Columbia

Edellinen kohtaaminen megasuositun ja pitkälti bluespohjaisena kitaristina pidettävän John Mayerin kanssa liittyi Continuum-albumiin (2006). Ilmeisen vilpitöntä, blues- ja soulpitoista Grammy-poppia tekevä Mayer jatkaa Battle Studiesilla samoilla turvallisilla  linjoilla.

Battle Studiesilla Mayerin luottomiehinä ovat Continuumin tapaan rumpali-tuottaja Steve Jordan ja levyn biisit tiellä pitävä mestaribasisti Pino Palladino. Mukana ovat myös Paul McCartneyn ja kymmenien muiden artistien kanssa työskennellyt kitaristi Robbie McIntosh ja muinainen Small Faces -urkuri Ian McLagan.

Notkean radioviihteellisessä lajissaan Battle Studies on kiistaton mestariteos. Harmi vain, että John Mayerin biisien ja tulkintojen loputonta sulavuutta on niin tuskastuttavaa kuunnella. Muita kevyempi Who Says sentään hieman huvittaa Mayerin uhotessa ”who says I can’t get stoned”. Laskelmoiduin veto on toisen Grammy-rohmun, kantrilaulajatar Taylor Swiftin yhdentekevä vierailu biisillä Half Of My Heart.

Continuumilla John Mayer koetti kerätä pisteitä versioimalla Jimi Hendrixin Bold As Loven. Nyt epätoivoisen yrityksen kohteena on Robert Johnsonin bluesklassikko Crossroads – ja yhtä kehnoin tuloksin.