KALLE AHOLA: Huonoa seuraa

KALLE AHOLA
Huonoa seuraa
Parlophone

Don Huonojen eläessä tekemällään soolodebyytillä I (2000) ja Kadun aurinkoiselle puolelle -albumilla (2005) Kalle Ahola osoitti pystyvänsä muuhunkin kuin toistamaan bändiään. Riittävät todisteet annettuaan Ahola uskaltautuu vihdoin tekemään sitä, minkä hän ainakin toistaiseksi parhaiten osaa eli Huonoa seuraa -albumin kaltaisen avoimen ja vilpittömän rocklevyn.

Huonoa seuraa -levy soi eittämättä paikoin kuin Don Huonojen paluu, mitä ei voi pitää moitteena. Albumilla Ahola myös lisää yhteistyötään vanhojen bändikaveriensa kanssa. Vaikka levytyskokoonpanon ytimenä ovatkin ex-Kyyria Mikael Tanner, Arttu Takalo ja Marko Timonen, niin Kie von Hertzen on yksi levyn upeimman laulun Minä päivänä tahansa sovittajista basisti Jukka Puurulan taustalaulaessa kolmella raidalla.

Tällä albumilla Kalle Aholan sisäinen rock’n’roll-eläin pääsee toistuvasti irti kahleistaan. Sielunveljellisellä Ahmatilla on aina nälkä ja mukana on myös annos säkenöivää voimaa. Rauhallisesti askeltava Kävelen vaan on Kalle Aholan tuorein kunnianosoitus rakkaalle Helsingille. Kahden ansiokkaan yrityksen jälkeen Ahola on saanut laulujensa palaset liikoja pakottamatta oikeille paikoilleen.