KIUAS: Lustdriven

KIUAS
Lustdriven
Spinefarm

Kiuas on tehnyt uransa alkumetreiltä lähtien jokseenkin takuuvarmaa jälkeä. Bändin kiinnostus isoon ilmaisuun kävi ilmi jo sen demoaikoina, ja sittemmin bändi on vain jalostanut juurillaan tekemiään päätöksiä linjastaan.

Kiuas heittää heti kättelyssä napakat löylyt ja lämpö pistelee selkää mukavasti. Lähtö ei kuitenkaan vaikuta ihan niin kipakalta kuin sopisi odottaa. Alkulämmittelyn jälkeen Kiuas vetreytyy selvästi ja yhtyeen biiseistä alkaa löytyä hiveleviä piirteitä.

Kiuas yhdistelee musiikissaan erilaisia vivahteita pystyen silti välttämään sillisalaattimaisen esillepanon. Hetkittäin bändin sovitukset sinfonisia piirteitä myöten ovat kekseliäitä ja omaperäisyyskin orastaa, vaikka yhtye ei teekään erityistä pesäeroa samasta kuupasta löylyvettä ammentaviin. Myös biisien melodisuudesta löytyy kelpo aineksia ja yhtyeen heittämät koukut tarttuvat kyllä kiinni.

Kiuas on suurimmillaan Of Love, Lust And Human Nature -sävellyksessä, joka kylpee vuolaan suureellisena ja on levyn ehdoton huippuhetki.