LADYTRON: Gravity The Seducer

Arvio julkaistu Soundissa 11/2011.
Kirjoittanut: Timo Harjuniemi.

Gravity The Seducer herättää kuulijassaan eriskummallisia vieraantuneisuuden tunteita. Synteettisen popin nykyisten suurnimien joukkoon kuuluva Ladytron tuntuu tuoreimmalla levyllään umpioituneen tyystin musiikillisten vaikutteiden ulottumattomiin.

Arvio

LADYTRON
Gravity The Seducer
Nettwerk

Gravity The Seducer herättää kuulijassaan eriskummallisia vieraantuneisuuden tunteita. Synteettisen popin nykyisten suurnimien joukkoon kuuluva Ladytron tuntuu tuoreimmalla levyllään umpioituneen tyystin musiikillisten vaikutteiden ulottumattomiin. Eikä moisessa omapäisyydessä olisi tietenkään mitään moitittavaa, jos kyseessä ei olisi näin kokonaisvaltaisen tylsä levy ja turpea kimpale piinaavan impotenttia elektronista tanssimusiikkia.

Ladytron koostaa musiikkinsa 1980-lukulaisesta syntikkakeimailusta ja Kraftwerkin liikkeelle panemasta robottipopista, mutta niin muikeat koukut kuin teollinen groovekin ovat tyystin kadoksissa. Toisaalta Lady-tronilla ei tunnu olevan halua kammeta musiikkiaan edes konseptuaalisesti mielenkiintoiseen suuntaan. Onko tämä sitten sitä muinaista electroclashia?

Tohtori kirjoittaa Ladytronille tropit: visiitti johonkin liverpoolilaiseen levykauppaan sekä puoleksi vuodeksi päivittäisiä visiittejä Youtubeen ja Sound-cloudiin. Sieltä se ajan henki löytyy.

Lisää luettavaa