LAURA MARLING: Short Movie

LAURA MARLING
Short Movie
Virgin

Laura Marling katosi hetkeksi kartalta. Alas, I Cannot Swim (2008) ja I Speak Because I Can (2010) olivat koukuttavia levyjä, mutta A Creature I Don’t Know (2012) ja Once I Was An Eagle (2013) jäivät omassa kuuntelussa vähälle huomiolle.

Lontooseen asettuneen laulaja-lauluntekijän viides albumi on kuitenkin väkevä tapaus. Levyn punainen lanka on Marlingin vahva ja vakuuttava lauluääni, joka tuntuu vahvistuvan pitkäsoitto pitkäsoitolta. Short Movien alkupuoliskolla hän on vahvimmillaan: kappaleet ovat vaikuttavia ja naisen tulkinta tulee iholle. Maltilliset jousisovitukset ovat hienoja.

Marling on tällä kertaa lyriikoissaan totuttua suorapuheisempi. Monin paikoin tosin suorapuheisuus piiloutuu kryptisyyden taakse, ikään kuin laulaja yhtäkkiä tajuaisi paljastavansa itsestään liikaa. Pettämisteemainen ja sarkastinen Strange, levyn hienosti avaava, laulajalle tunnusomaisia kielikuvia käyttävä Warrior sekä rauhallinen, yksinäisyyden pelkoa syväluotaava ja pelkistetyn hieno Walk Alone ovat albumin parhaita hetkiä.

Vasta 25-vuotias Marling on yksi nykypäivän kiinnostavimpia nuoria artisteja. Tähänastisten näyttöjen perusteella hän tulee tekemään pitkän ja hienon uran.