Levyarvio: Laura Marling haluaa ihmisten liittyvän yhteen – Uutuusalbumi syntyi ilman kikkailuja

Laura Marling
Song For Our Daughter
Chrysalis

Niitä harvoja koronaajan hyviä puolia on se, että Laura Marling julkaisi seitsemännen albuminsa kuukausia aiemmin kuin oli tarkoitus. Song For Our Daughter -levyllään Marling kutsuu kuuntelijat olohuoneeseensa laulamalla ja soittamalla rehellisesti ilman ylimääräisiä kikkailuja. Kun kitara otetaan käteen kappaleen alussa tai jalalla lyödään tahtia pitkin biisiä, se saa kuulua.

Levy haluaa voimaannuttaa etenkin tyttöjä tässä yhteiskunnassa: Yksinäisiä, vihaisia ja rohkeita tyttöjä, joista Strange Girl kertoo. Tyttöjä, kuten Leonard Cohenin laulun Alexandra. Ja niitä tyttöjä, jotka saavat kestää kaikenlaista bullshittiä ja joille kappaleessa Song For Our Daughter lauletaan.

Albumilla herkistymään saavat pianoballadi Blow By Blow ja kitaralla säestetty The End Of The Affair. Kumpikin laulu saa miettimään, mikä tytöllä ja pojalla oikein meni pieleen. Selviäisikö se vielä yhdellä kuuntelukerralla? Nämä kappaleet osoittavat, että Marling käsittelee pianonkoskettimia hyvin, mutta kitaran kanssa hän on omimmillaan.

Nettisivuillaan Marling toivoo, että uutuuslevy viihdyttäisi ihmisiä ja parhaimmillaan toisi heidät jollakin tavoin yhteen.

Kiitos Laura, kyllä se tekee kumpaakin.