LEONARD COHEN: Can’t Forget – A Souvenir Of The Grand Tour

LEONARD COHEN
Can’t Forget – A Souvenir Of The Grand Tour
Columbia

Liveä pukkaa vanhalta Leonardilta tiuhaan tahtiin. Tänä vuonna ilmestyi jo Live In Dublin loistavan Popular Problems -studioalbumin (2014) jälkeen ja nyt sitten tämä. Eikä taso laske!

Can’t Forget vetää aivan eri linjaa kuin perinteinen yhteen keikkaan perustuva edeltäjänsä ja täydentää sitä, ja Cohenin koko artistikuvaa, mainiosti. Huhut ovat jo pitkään kiertäneet äijän huikeista soundcheckeistä, jotka saattavat venyä keikan mittaisiksi. Niissä Cohen kokeilee uusia juttuja tai improvisoi vanhoihin vapautuneesti. Tuota osastoa tässä edustavat tyypillisen itseironisesti omaelämäkerrallinen Field Commander Cohen, elämänkokemuksen ja maalaisviulun leimaama tulkinta George Jonesin syväkantrisesta Choices-kappaleesta ja pari vaikuttavaa urkuvetoista bluesia: ovelasti uhkaava Never Gave Nobody Trouble ja reggaemaisesti keinuva Got A Little Secret.

Valittamista ei myöskään ole niin ikään harvinaisempaa reunaa taivaltavissa keikkavedoissa, kuten ranskaksi lauletussa La Manicissa tai ilmiasultaan vaan ei asialtaan höyhenen kevyessä I Can’t Forgetissa, jossa Leonardin syvä ja matala tilitys saa upeaa sparrausta Webbin sisarusten ja Sharon Robinsonin heleästä taustalaulusta. Vokalistien vankasti symbolinen vuoropuhelu valaisee koko levyä, jonka miehen elämän perkaava Stages päättää sekä hauskasti että sattuvasti 80-vuotiaan isännän nöyrää viisautta heijastellen. Suuri mies, innoittavaa musiikkia!