Levyarvio: Acceptin metallisydän sykkii yhä – Teutonihevi saa uudella livetallenteella tulitukea sinfoniaorkesterilta

Accept
Symphonic Terror – Live At Wacken 2017
Nuclear Blast

Symphonic Terrorin ensimmäinen levy koostuu muutamasta normivedosta sekä Wolf Hoffmannin Headbangers Symphony -projektin (2016) klassisista variaatioista, ja toinen kiekko on pyhitetty sinfoniaorkesterin ryydittämälle teutoniheville. Myös kuvallisen, kelpo taltioinnin sisältävä paketti promotoi Acceptin suunnitelmia lähteä viulunvinguttajien ja torventöräyttelijöiden kanssa maailmankiertueelle.

Accept ei ehkä ole paras esimerkki heavyn pioneeriyhtyeestä jolla riittää ykkösluokan biisejä loputtomiin, mutta Symphonic Terrorilla metallisydän sykkii eloisasti. Konsertti lähtee terävästi käyntiin tuoreella Die By The Swordilla. Kautta linjan bändin luotto post-Udo-materiaaliin on kova, ja ihan syystäkin.

Myös Headbangers Symphony -jakso tärähtää vahvasti liikkeelle. Onhan se jylhän kuuloista, kun jo ennestään raskas Yö autiolla vuorella soi terästettynä, mutta loppuansa kohden Hoffmannin hanke vajoaa pitkälliseksi välisoitoksi. Acceptin ja orkesterin yhteisellä osuudella jälkimmäinen on kappaleissa läsnä juuri sopivasti. Muun muassa Metal Heart aikaansaa kylmiä väreitä.