Levyarvio: Aina kiukun kautta – Hatebreed pysyttelee tiukasti itse kehittämässään taskussa

Hatebreed
Weight Of False Self
Nuclear Blast

Metallisen hardcoren ykköstykki Hatebreed pysyttelee tiukasti itse kehittämässään taskussa. Connecticutilaisyhtyeen kahdeksas lätty Weight Of False Self ei poikkea aikaisemmista mitenkään, vaan paletin pääosia näyttelevät murskaavat, matalavireiset kitarariffit, simppelin tarkoituksenmukaiset bassottelut, reipas ja koruttoman ryhdikäs rumpalointi ja kaiken päällä Jamey Jastan, metallin Eminemin, särkymisen särkymisen partaalla tasapainoileva raivokas huutolaulu. Hatebreed ei kitarasooloilla komeile, mutta silloin kun niitä kuullaan, ne ovat aina perusteltuja ja hienoja.

Sanoitusaiheetkin ovat tutut: dualistisen ihmismielen sisäinen ikuinen hyvän ja pahan skisma, vaikeuksien voittaminen sekä tyytymättömyys oleviin oloihin ja tahto parantaa niitä sekä itseään. Hatebreed tekee duuninsa aina kiukun kautta ja sen resepti toimii, vaikka ei uusi albumi mitään legendaaristen Destroy Everythingin tai In Ashes They Shall Reapin veroisia huudatusanthemeja ja spontaanien circle pitien lähtötelineitä tarjoakaan.

Energiset, joskin aina samanlaiset biisit soljuvat toisiinsa kuin huomaamatta ja kun tusinan kolmeminuuttisen turpasaunan kattaus päättyy, jään naama ruvella odottamaan lisää. Perusvarmaa työtä!