Levyarvio: Hienoja albumeja jo viidellä vuosikymmenellä – Duran Duran pärjäisi ilman vierailijoitakin

Duran Duran
Future Past
BMG

Duran Duran on tehnyt hienoja albumeita jo viidellä vuosikymmenellä. Viidestoista pitkäsoitto Future Past on jälleen loistolevy; paljon parempi kuin nykyisillä matkamittarin lukemilla uskalsi odottaa.

Paper Godsilla (2015) lieviin ylilyönteihin sortuneen Mr. Hudsonin tilalle astunut Erol Alkan kunnioittaa tuotannollaan Duran Duranin musiikillista perintöä. Kolmella aiemmalla albumilla soittaneen kitaristi Dominic Brownin korvannut Blurin Graham Coxon tuo sävellyksiin uutta puhtia.

Yksi ympyröistä sulkeutuu albumilla. Yli 40 vuotta sitten basisti John Taylor antoi bändin silloiselle vokalisti Stephen Duffylle kasetin, jolle oli äänittänyt Giorgio Moroderin tuottaman Japanin Life In Tokyon ja sanoi, että tuolta meidän pitäisi kuulostaa. Nyt on discon maestron työn jälki kuultavissa kappaleilla Beautiful Lies ja Tonight United.

Vieläkin parempia menopaloja ovat Anniversary ja The Wild Boysin lailla hakkaavarytminen Invisible. Upeimmin Duran Duran onnistuu aina balladiosastolla. Tällä kertaa etenkin Nothing Less ja päätösbiisi Falling osuvat sydämeen. Moitteen sijaa ei paljoa löydy, mutta todettakoon taas, että vierailevat artistit ovat Duran Duran -levyllä turhia, eivätkä tuo lisäarvoa.