Levyarvio: Huippuunsa vietyjä latinorytmejä – Santanan levy vilisee taas vierailijoita

Santana
Blessings And Miracles
BMG

Santana palaa Africa Speaksin (2019) afroisuudesta kohti kotoisia latinorytmejä ja Supernaturalin (1999) aloittamaan fiittaajia vilisevään formulaan. Jälkimmäinen idea voi toki edesauttaa levyjen promootiota, mutta vierailijoiden tungoksesta syntyy usein myös kokonaisuutta hajoittavaa kuunneltavaa.

Blessings And Miraclesilla laulajia on toistakymmentä, mutta persoonallisuutta tapaa vain Steve Winwoodista, jonka käheytynyt ääni pelastaa Whiter Shade Of Pale -coverin. Mestarillisesta Caravanseraista (1972) muistuttaen starttaava albumi onkin parhaimmillaan jos pystyy sulkemaan korvansa pääosalta levyn vokalisteja. Santana-debyytin (1969) rytmistä kiihkeyttä tavoittavalla meheväurkuisella instrumentaalilla Santana Celebrationilla tätä taitoa ei onneksi tarvita.

Soitannollisesti Blessings And Miracles on huippuunsa vietyä työtä. Jeff Beckin ja sähköisen Neil Youngin tavoin ensinuotista tunnistettava maestro ei väsy juoksutuksiinsa ja America For Salella Santana ja jo All That I Am -albumilla (2005) vieraillut Metallican Kirk Hammett piiskaavat toisiaan villiin duelliin. Edesmennyt jazzpianisti Chick Corea ja vaimonsa Gayle Moran Corea laventavat Blessings And Miraclesin sävyskaalaa toiseen suuntaan.