Levyarvio: Kun yhtye esittää itseään – The Killersin uutuus on odotetunlainen mutta antaumuksellinen

The Killers
Imploding The Mirage
Universal

The Killersin albumeita odottaa aina innolla siitä huolimatta, että lopputuloksena ei ole koskaan ollut aivan klassikkotason tavaraa. Asemansa aikoja sitten vakiinnuttanut orkesteri on osoittautunut loistavaksi singlebändiksi, mutta tasalaatuisien albumikokonaisuuksien tekeminen ei ole ottanut onnistuakseen.

Kuudetta levyään Las Vegasin miehet ovat joutuneet väsäämään ilman kitaristi Dave Keuningia, joka pitää taukoa bändistä.

Imploding The Mirage käynnistyy huumaavan lennokkaalla My Own Soul’s Warningilla, jonka kosketinteema muistuttelee 2000-luvun puolivälin indie rockista.

Levyn alkupuoli kuulostaa pätevältä ja raikkaalta – Dying Breed ja Caution ovat hitikkäintä The Killersiä aikoihin – mutta loppua kohti ote alkaa hyytyä. Mukavana sivuaskeleena toimii silti raukea tanssibiisi Lightning Fields, jossa itse k.d. lang käy vieraisilla.

Imploding The Mirage on tavallaan kollaasi kaikesta siitä, mitä yhtye on tähän mennessä tehnyt. On kasarityylittelyä, elektronista taustakutittelua, Bruce Springsteen -vaikutteita ja paatoksellisia kertosäkeitä. 39-vuotias solisti Brandon Flowers laulaa yhtä antaumuksellisesti kuin aina ennenkin. Hieman silti jää olo, että bändi ”suorittaa” The Killersiä.

Odotukset pitivät: soittimiin saatiin taas pauhaamaan yksi varsin hyvä The Killers -albumi.