Levyarvio: Los Lobosin cover-kimara kunnioittaa yhtyeen juuria – Native Sons -albumilla puksuttaa lyömätön svengikone

Los Lobos
Native Sons
New West

Huolellisesti kootulla cover-kimarallaan Los Lobos hakeutuu monimuotoisille juurilleen East Los Angelesin chicano-kulttuuriin sekä siihen eri tavoin imeytyneisiin länsirannikon rockvaikutteisiin. Svengissä, rytmeissä ja lauluharmonioissa Los Lobos on alkulähteistä riippumatta lyömättömän tehokas ”maquina de musica” – kokemuksen öljyämä kone, jossa ei ole ainuttakaan mekaanista osaa. Vain pelkkiä inhimillisen lahjakkuuden elementtejä, jotka kaikki täydentävät saumattomasti toisiaan.

Coverien skaala on herkullisen laaja, Thee Midnitersin torvilla terävöidystä garagesiivusta Jaguarsin surf-instrumentaaliin – molemmat 60-luvun latinocomboilta. Upean sielukkaasti hoituu Barrett Strongin levyttämä Don Juan Manchan laulu Misery, jossa on samoja vintageviboja kuin Los Lobosin keikkabravuurissa, Little Willie Johnin Talk To Me -biisissä. Mariachipopin sähäkkä samba Los Chucos Suaves on rikastettu jopa Ry Cooderin versiota värikkäämmin.

Valkoisen rockin ja popin valiot on poimittu yhtä sydämellisesti. LA-mellakoita ihmetellyt For What Is Worth tuo levollista sävyä, samoin Beach Boysin ja Jackson Brownen meritunnelmoinnit. Reteimmät rokkipalat ovat Don & Deweyn Farmer John sekä Blastersin rivakka billypala Flat Top Joint. Mustan musiikin ylväin edustaja on War-yhtyeen The World Is A Ghetto.