Arvio: Machine Head vaihtoi kurssia ja inspiroitui animesarjasta – ja julkaisi uransa huonoimman levyn

Arvio julkaistu Soundissa 7/2022.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Machine Head
Of Kingdom And Crown
Nuclear Blast

Machine Head palasi edellisellä levyllään Catharsisilla (2018) vuosituhannen vaihteen nu metal -groovejen pariin. Jos jo bändin ensimmäinen ekskursio pomppumetalliin The Burning Red (1999) jakoi mielipiteitä, ei Catharsisinkaan vastaanotto ollut kovin innostunutta. Ei siis varmaan tule monellekaan yllätyksenä, että bändi on taas vaihtanut kurssia. Uusi suunta sen sijaan tulee.

Of Kingdom And Crown on animesarja Attack On Titanin innoittama konseptilevy, joka kertoo rakastettunsa pahalle lahkolle menettäneestä Aresista, äitinsä huumeille menettäneestä Erosista ja siitä miten miesten tarinat kietoutuvat toisiinsa. Vaikka olisikin perusteltua odottaa progressiivisempaa otetta, ovat levyn biisit aika simppeleitä. Valitettavasti konsepti on kuitenkin johtanut lukuisiin mielikuvituksettomiin rockoopperamaisen isoihin laulumelodioihin ja tylsiin tarinan edistämiseen keskittyviin väliosiin.

Of Kingdom And Crown on ehdottomasti Machine Headin tähän mennessä heikoin levy (mukaan lukien vuoden 2001 Supercharger), mutta on silläkin hetkensä. Kun bändi malttaa keskittyä osaamisalueihinsa, kuten nopeatempoisella thrash-repäisyllä Choke On The Ashes Of Your Enemylla, homma toimii kiitettävästi.

Lisää luettavaa