Levyarvio: Mikä boogie? No harvinaisen hyvä! Clutchin uutuus pörisee vastustamattomasti

Clutch
Book Of Bad Decisions
Weathermaker

Nyt on buugit kohdillaan. Pitkän linjan pörinärockyhtye svengaa 12. levyllään vastustamattomasti. Levyllä on 15 kappaletta, mutta materiaali on sen verran vaihtelevaa ja laadukasta, että eipä tuosta satsista juuri karsinnanvaraa löydy.

Book Of Bad Decisionsilla on harvinaisen hyvä meininki. Eriskummalliset tarinat saavat taustalleen todella funkysti rymisevää pöristelyä, eikä 90-luvun alun White Zombie soittamassa Black Sabbathia -mielleyhtymä oikein enää päde. Laulu on nyt vahvasti melodista ja soitosta löytyy nyansseja kiitettävästi. Stonerin tai space rockin tuoksu on mukana kevyenä Monster Magnet -vibana, mutta samoin kuuluu perinteikkäämpi osasto ZZ Topista Deep Purpleen. Eihän näillä vertailukohdilla oikein voi mennä pieleen.

Soiton ja ilmaisun riemua tihkuva levy on hieno näyte siitä, miten konkareidenkin ranteista irtoaa yhä verevää ja innostavaa tavaraa. Clutch tuntee vahvuutensa, eli loistavan bändisoiton. Rento jammailufiilis on vahvasti läsnä vaikka biisit ovatkin napakoita ja hyvin rakennettuja. Upeista soundeista annettakoon vielä erityismaininta.