Levyarvio: Oli kappale sitten tangoa, reggaeta tai räppiä, Yona hoitaa homman kotiin

Arvio julkaistu Soundissa 8/2018.
Kirjoittanut: Antti Marttinen.

Arvio

Yona
7
Johanna

Tältä huikealta tulkitsijalta taittuvat niin tangot kuin reggae ja rapkin. Naisen ominta aluetta lienee kuitenkin eri elementtien yhdistäminen ja sitä tällä levyllä kuullaan. Yona käsittelee kaunista ääntään taitavan taipuisasti, ja mukana vaikuttaa Liikkuvat pilvet -keikkabändin jäseniä, joilla on osansa myös useimpien laulujen ja sovitusten teossa.

Jo keväällä soinut slovari Ghetto on samalla kaunista ja kuuntelijaystävällistä Yonaa, lähellä perinteistä radiohittiä on myös Sä teet tän laulun, jolla Yona duetoi Olavi Uusivirran kanssa ja jolla pohdiskellaan, kuka laulun oikein synnyttää. Kesken on persoonallinen pianoballadi, jota jousisoittimet sävyttävät maukkaasti. ”Tango Yona” vilahtaa Huoneessa, vaikka rytmiikka muuta kertookin.

Välillä laulaja leikittelee sanoilla, kuuluvimmin biiseissä Elovena lovena eloon ja jännästi itämaisia sävyjä sisältävässä Halipulassa, jossa toistettava iskusana on kuin vierasta kieltä. Jonkun toisen suussa sanat voisivat kuulostaa korneilta, mutta tähän yhteyteen ne sopivat.

Persoonallista jälkeä.

Lisää luettavaa