Levyarvio: ”Riehakkuudessaan aivan käsittämättömän tasokasta thrash-myllytystä” – Mr. Bungle teki varsinaisen yllätyspaluun

Mr. Bungle
The Raging Wrath Of Easter Bunny Demo
Ipecac

Nyt ei kuulla mitään, mikä muistuttaisi kolmea 1990-luvulla ilmestynyttä Mr. Bungle -albumia. Nekin ovat keskenään tyystin erilaisia, mutta nyt lasahtaa korville piinkovaa crossover-thrashia.

Tämän skenen kovimpien pelimannien, Scott Ianin (Anthrax, kitara) ja Dave Lombardon (Slayer, rummut) avulla uudelleen soitettu vuoden 1986 demon materiaali on tiukkaa tavaraa. Vauhtia on älyttömästi, mutta bändin skarppi ja lennokas soittotatsi pitää armottoman lataamisen pitkienkin biisien ajan elävänä ja ilmavana. Kitaran sahaaminen ja rumputykitys on kerrassaan hurjaa, eikä Mike Patton (Faith No More) taida laulaa nuottiakaan, vaan karjuu ja rääkyy kuin sekopäinen. Armoa ei anneta Grizzly Adams -intron jälkeen kuin parin hiukan hitaammin jytisevän biisin muodossa.

Rupisen alkuperäisdemon ja parin lisäraidan uudelleenäänitys on relevanttia hommaa, sillä materiaali genressään on laadukasta ja poukkoilevuudessaan yhä varsin uniikkia. Onneksi biisit on toteutettu teinipoikien terävälle näkemykselle uskollisesti, vekkulisti koheltavaa yleisfiilistä myöten. Ehkä Mr. Bunglelta olisi odottanut jotakin muuta, mutta onhan tämä riehakkuudessaan aivan käsittämättömän tasokasta thrash-myllytystä.