Levyarvio: Sepultura kävi historiaansa läpi etäyhteyksien varassa – Sepulquartalla mukana mittava vierailijakaarti

Sepultura
Sepulquarta
Nuclear Blast

Varsinaisen uuden albumin sijaan Sepulquartassa on ennemmin kyse lahjasta faneille. Kun maailma sulkeutui vuoden 2020 alkupuolella, päätti ennenkin kansainvälisesti suuntautunut Sepultura äänittää etänä pohjoisamerikkalaisten (Devin Townsend, Scott Ian, Danko Jones), eteläamerikkalaisten (Fernanda Lira, Rafael Bittencourt) ja eurooppalaisten (Fred Leclercq, Phil Campbell) kollegoidensa kanssa.

Levyn kappalemateriaali koostuu vanhoista biiseistä koko Sepulturan uran ajalta, niin nykyisen laulajan Derrick Greenin kuin Max Cavalerankin vuosilta. Linjasta poikkeaa ainoastaan Motörhead-kitaristi Campbellin avustuksella esitetty Motörhead-cover Orgasmatron, jonka sekin Arisen (1991) bonusbiisinä ja livekeikkojen kestosuosikkina moni varmaan mieltää jo melkein Sepultura-biisiksi.

Versiot ovat kautta linjan erittäin hyvin onnistuneita ja levyn soundi on yhtenäinen ja kiitettävän raskas. Edukseen erottuvat Devin Townsendin jeesaama Mask, levyn avaava David Ellefsonin feattaama Territory ja Alex Skolnickin energinen Vandals Nest. Eihän vanhoja biisejä uudestaan soittamalla mitään ihan hirveän mullistavaa aikaan saada, mutta Sepulturan faneille levy sopii varmasti kuin nyrkki silmään.