Levyarvio: Uusi Six Feet Under -albumi edustaa diskografian parempaa laitaa – Chris Barnesin ääni vetelee viimeisiään

Six Feet Under
Nightmares Of The Decomposed
Metal Blade

Saatuaan lähtöpassit Cannibal Corpsesta 90-luvun puolivälissä vokalisti Chris Barnes äänitti muutaman mainion levyn Six Feet Underin kanssa. Hauntedin (1995) ja Warpathin (1997) hitaammat, tarttuvammat ja löysemmin rantein soitetut biisit muistuttivat enemmän Entombedin death’n’rollia kuin Cannibal Corpsea.

Tasaiseen tahtiin levyjä julkaisevan Six Feet Underin diskografia on kuitenkin jatkuvien kokoonpanomuutoksien ja neljän puoliksi läpällä tehdyn cover-levyn värittämänä jättänyt aika sekavan vaikutelman. Mukaan mahtuu silti hyviäkin levyjä, joihin Nightmares Of The Decomposed lukeutuu.

Viime vuosina Six Feet Underin suunta on ollut lähemmäksi Cannibal Corpsen tiukempaa ja raskaampaa soundia. Nyt kokoonpanoon on saatu mukaan Corpse-kitaristi Jack Owen, joka on myös kirjoittanut kaikki uuden levyn biisit. Toivoisi Deicidessakin vaikuttaneen Owenin pysyvän Six Feet Underissa vähän pidempäänkin, sillä hänen riffinsä yhdistelevät melodiaa ja raskautta juuri bändille sopivassa suhteessa.

Barnesin ääni alkaa vuosien örisemisen jälkeen olla vähän karussa kunnossa, mutta Nightmares Of The Decomposedin sovituksissa rujon kulunutta ääntä ollaan onnistuttu käyttämään vahvuutena.